74 de evenimente finanțate din bugetul local

1.188.000 de lei va asigura municipalitatea pentru evenimentele care vor avea loc anul acesta, din bugetul total de 41 de milioane de lei.

Consiliul Local a votat calendarul manifestărilor cultural-educative, sportive și artistice pentru care se vor cheltui cu 470 de mii de lei mai mult decât anul trecut. De fapt, fondurile alocate sunt cam aceleași. Diferența merge spre un eveniment care va fi organizat anul acesta în premieră.

Este vorba despre ArtFest Făgăraș, un festival de film care va avea loc în Cetate, între 21 și 24 iunie. Organizat de Asociația ArtRaising București și promovat de Irina Margareta Nistor, ArtFest va „înghiți” peste 460.000 de lei, acesta urmând să mărească numărul turiștilor care calcă în oraș, iar bugetul local și veniturile firmelor din Făgăraș să crească.

Mai mulți bani decât în trecut primesc și „Zilele Cetății Făgăraș“, care se vor desfășura între 16 și 19 august. 290.000 lei a alocat Primăria pentru acest eveniment.

Club Saga Victoria

Investiția ar urma să fie recuperată din sponsorizări și taxele percepute comercianților.

74 de evenimente vor fi organizate, în 2018, de Primărie și instituțiile subordonate sau nesubordonate acesteia. Printre ele se numără „Ziua foștilor deținuți politic“ și „Rememorarea evenimentelor rezistenței anticomuniste – pe urmele partizanilor și luptătorilor din rezistența anticomunistă din Țara Făgărașului“, „TRAC – tur cyclist al rezistenței anticomuniste din Țara Făgărașului”, „Ziua Eroilor“, „Concurs de matematică Traian Duță“, „Ziua Internațională a Copilului”, „Let`s do it Făgăraș“, „Nunta de Aur“, „Ziua Națională a României“.


Apreciază
Distribuie