A murit actrița Cristina Stamate

O altă mare actriță a teatrului românesc s-a stins din viață, luni dimineață. Actrița Cristina Stamate a murit pe un pat de spital de la Floreasca, la vârsta de 71 de ani.

Cristina Stamate a fost internată de urgență, joi, pentru că i se făcuse rău, potrivit Digi24.ro

„Este în investigații. Are o patologie preexistentă importantă și, după ce o investigăm, stabilim dacă rămâne internată sau nu, a spus atunci Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al spitalului, arată aceeași sursă.

Actriță recunoscută, a jucat în sute de roluri în piese de teatru și film, producții de televiziune, și a scris o carte de eseuri.

Club Saga Victoria
Pensiunea Confort Morosanu

Supranumită „Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, Cristina Stamate şi-a dorit mai întâi să devină avocat. A avut, însă, o carieră în teatru ce s-a întins pe o jumătate de secol.

Publicul i-a admirat zâmbetul inconfundabil în sute de roluri. Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în paralel cu apariţiile la emisiuni de televiziune.

În 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A înfiinţat şi un club de teatru. Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946.


Apreciază
Distribuie