ANAF întâmpină primăvara cu… verificarea florilor

Direcţia Generală Antifraudă a anunţat printr-un comunicat de presă că, din 26 februarie 2016, începe acţiunile de monitorizare şi control la nivel naţional ale comerţului cu flori şi plante ornamentale, a unităţilor de alimentaţie publică şi a saloanelor de înfrumuseţare.

Acţiunile se vor derula sub denumirea de operaţiunea Venus. Aceasta îşi propune diminuarea evaziunii fiscale în comerţul cu flori şi plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor en gros şi en detail să-şi organizeze mai riguros activitatea economică. Prin această operaţiune, ANAF vrea, de asemenea, să crească gradul de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice.

Este doar una dintre acţiunile majore, la nivel naţional, pe care Direcţia Generală de Antifraudă le va iniţia periodic în scop prevenit, se mai menţionează în comunicat.

Club Saga Victoria

Modul de acţiune, calendarul controalelor şi categoriile de persoane care vor fi verificate au la bază informaţiile pe care ANAF le deţine la nivel central, dar şi acţiunile anterioare ale Agenţiei sau propuneri ale direcţiilor regionale antifraudă.


Apreciază
Distribuie