bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Câţi bani face podul din drumul spre mare?

Aug 26th, 2015 | de | Categoria: Economic

CNADNR a incasat in anul 2014 mai mult de 85 de milioane de lei (peste 19 milioane de euro) din taxa de pod de la Fetesti, in timp ce, in primele sapte luni ale acestui an, la bugetul statului au ajuns aproape 61 de milioane de lei. Foarte mica parte din aceasta suma merge insa pentru lucrari care vizeaza podul.

Spre comparatie, in anul 2012, statul a incasat 14,5 milioane de euro din taxa de pod de la Fetesti – Cernavoda, in conditiile in care lucrarile de reabilitare a podului au costat circa 340.000 de euro.

Compania a amintit insa ca, in anul 2014, a fost sistata incasarea tarifului de trecere pe podul de peste Dunare, de la Fetesti – Cernavoda, prin ordinul ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura, in mai multe intervale din perioada 30 aprilie – 1 septembrie, cu precadere cele aglomerate in care traficul de turisti era foarte ridicat.

Masura a fost luata atunci pentru evitarea aglomeratiei la casele de plata a taxei, in momentele de varf ale sezonului turistic, dupa care au aparut doua noi modalitati de plata – prin sms sau la benzinarii.

De asemenea, CNADNR anunta ca, in primele sapte luni ale anului, veniturile companiei din incasarea tarifelor de trecere pe podul de peste Dunare, de la Fetesti – Cernavoda, au fost de 60.954.524 lei (cu TVA). Circa jumatate din aceasta suma a fost incasata in mai putin de trei luni, respectiv de la sfarsitul lunii aprilie, pana in ultima decada a lunii iulie.

Soferii au optiunea de a plati taxa la benzinarii, asemenea rovinietelor, precum si prin SMS cu numarul masinii, la 7577. Plata trebuie de regula facuta inainte de trecerea pe pod, insa soferii care nu fac acest lucru au timp pana la ora 24:00, a doua zi, pentru a putea plati si a evita astfel amenda pentru neplata.

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu