bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Cele mai bune voci bărbăteşti cântă la Făgăraş

Mai 4th, 2017 | de | Categoria: Cultura, Social, Stirea zilei

Corala „Armonia” va urca pe scena Casei de Cultură Făgăraş joi, 11 mai 2017, de la ora 18:30.

Organizat de Protopopiatele ortodoxe Făgăraş I şi II împreună cu Casa municipală de cultură, concertul extraordinar va cuprinde piese autentice de folclor, în interpretare coral-instrumentală.

Preotul protopop Marius Corlean ne-a explicat cum a ajuns Făgăraşul pe lista de concerte a coralei Armonia, corul bărbătesc medaliat cu aur de mai multe ori la Olimpiada Mondială a Corurilor:

Pe de-o parte, Biserica promovează valorile culturale şi folclorul autentic românesc; pe de altă parte, de curând am avut şansa să îi cunoaştem personal pe câţiva membri ai corului şi, împreună cu dirijorul lor, arhidiaconul Ion Iulian Dumitru, ne-am dorit mult ca şi făgărăşenii să se bucure un asemenea regal muzical.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al unor oameni extraordinari, avem un vis împlinit; ba mai mult, avem un spectacol gratuit. Programul din 11 mai va cuprinde o suită de piese populare româneşti interpretate vocal şi acompaniate instrumental.

Ţinând cont de calităţile vocale deosebite ale membrilor coralei, ne aşteptăm la un spectacol cu o rezonanţă deosebită în sufletul făgărăşenilor.

Corala bărbăteasca ortodoxă „Armonia” este compusă din preoţi, diaconi şi studenţi la teologie. Ansamblul a fost înfiinţat în 2001 şi este patronat de Arhiepiscopia Tomisului.

Formaţia corală a câştigat numeroase premii internaţionale: a fost dublu medaliată cu aur în 2012, la Olimpiada Internaţională „World Choir Games” din S.U.A, precum şi în 2016 la Soci, Rusia.

În 2014, la Campionatul Mondial de interpretare corală din Letonia, „Armonia” a fost desemnat cel mai bun cor bărbătesc din lume (dintre 500 de coruri participante).

Ansamblul abordează un repertoriu diversificat: de la cântări religioase, folclor, colinde româneşti şi străine până la piese din repertoriul clasic universal.

Intrarea la concert este liberă.

 

Etichete: , , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu