bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Consilierii locali hotărăsc astăzi impozitele pentru 2018

Mai 29th, 2017 | de | Categoria: Social

Taxele și impozitele locale, datorate de cetățenii Făgărașului, vor rămâne la același nivel și în anul 2018 dacă proiectul de hotărâre, dezbătut recent în comisiile de specialitate, va fi votat de Consiliul Local luni, 29 mai 2017.

Bonificația de 10%, pentru plata anticipată a impozitelor, până la 31 martie 2018, va rămâne de asemenea activă, atât pentru impozitele pe clădiri și terenuri, cât și pentru cele pentru mijloacele de transport.

O altă prevedere importantă este cea referitoare la taxa specială de salubrizare (15 lei, lunar, pentru persoane fizice, 87 de lei pentru PFA și profesii liberale, 174 de lei pentru microîntreprinderi, 521 de lei pentru întreprinderi mici, 868 de lei pentru cele mijlocii și 3.471 pentru marile întreprinderi).

Taxa specială e datorată de cei care nu au încheiat contract de salubritate cu Salco sau refuză plata conform contractului deja asumat.

Proiectul de hotărâre prevede și sancțiuni pentru persoanele care nu îngrijesc clădirile și terenurile, din intravilan, aflate în proprietate.

În aceste cazuri, inspectorii primăriei pot să propună majorări cuprinse între 300-500%, față de nivelul actual al impozitelor, după ce constată existența clădirilor sau terenurilor abandonate.

Legislativul se întruneşte luni, 29 mai 2017, de la ora 18, în ședința ordinară a lunii mai, având 16 proiecte pe ordinea de zi.

Potrivit Codului Fiscal, autoritățile locale sunt obligate să adopte hotărârea privind stabilirea impozitelor locale, până la data de 31 mai a anului precedent celui în care intră în vigoare.

Etichete: , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu