Cursuri în domeniul agricol la Camera de Comerţ şi Industrie

Camera de Comerţ şi Industrie Făgăraş

Fermierii care râvnesc la banii europeni trebuie să-şi asigure de pe acum o calificare în domeniul agricol, dacă nu vor să se izbească de un refuz categoric. Vine în spijinul lor Camera de Comerţ şi Industrie Făgăraş, cu cele două cursuri pe care le organizează: unul de lucrător în cultura plantelor, celălalt de lucrător în creşterea animalelor.

Cursul de lucrător în cultura plantelor se află deja la a treia serie de cursanţi, iar la cel pentru creşterea animalelor se fac înscrieri. Ambele cursuri sunt compuse din câte 320 de ore (200 de ore de practică şi 120 de ore de teorie). Teoria se face la Camera de Comerţ, iar practica se va ţine la ferme din zonă.

La cursul de cultura plantelor se fac înscrieri pentru a treia serie. Cel pentru creşterea animalelor, care începe pentru prima dată, va debuta când vor fi 20 de cursanţi. Deocamdată s-au înscris 8 persoane, explică directorul CCI Făgăraş, Gabriel Vâju.

Pensiunea Confort Morosanu

Dacă specializarea pentru cultura plantelor nu este tocmai nouă, cursul pentru creşeterea animalelor costă 600 de lei şi se poate achita în trei rate. La momentul înscrierii, cursantul trebuie să plătească un avans de 100 lei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie