Diana Gribincea revine la conducerea Casei de Cultură

Fostul manager al Casei de Cultură Făgăraș a câștigat bătălia cu politicienii locali și revine în fruntea instituției chiar de astăzi, 2 martie. Bogdan Ungureanu se retrage după trei luni de interimat.

Diana Gribincea Popa va ocupa din nou scaunul de director, pentru următorii cinci ani. Ea a redobândit dreptul de a concura pentru funcția publică și a primit nota 9,95, miercuri, 28 februarie. Acesta este ultimul pas, după ce proiectul a fost redepus pe 12 ianuarie 2018, iar interviul s-a susținut pe 12 februarie.

Gribincea Popa a fost notată de o nouă comisie formată din Valentin Delcă, șeful Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, Elena Băjenaru, managerul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat” și  Marilena Șuteu, consilier local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

După ce 11 consilieri au votat secret împotriva reluării procedurilor de evaluare, în noiembrie 2017, avocatul directorului Casei de Cultură a depus o plângere împotriva hotărârii luate de Consiliul Local.

Pensiunea Confort Morosanu

Înainte de a ajunge pe masa consilierilor, comisia de la acea vreme condusă de Florin Alexandru (PSD) a blocat concursul de proiecte, deși în prealabil îi acordase nota 9,48 pentru activitatea din ultimii ani. Primarul Gheorghe Sucaciu i-a acuzat atunci pe cei trei membri că s-au folosit de diferite tertipuri pentru a sări peste una dintre etape, blocând intenționat procesul.

După ce sute de persoane au semnat o petiție online pentru susținerea managerului și 40 de oameni au ieșit în stradă din același motiv, Consiliul Local Făgăraș a luat o hotărâre, în decembrie, prin care a aprobat o nouă comisie și un nou calendar pentru concursul de ocupare a funcției.

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie