Elevii făgărășeni, în fața situațiilor de urgență

Elevii de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu, Colegiul Național Doamna Stanca și Liceul Tehnologic Dr. Ioan Șenchea învață cum să salveze vieți.

Copiii s-au înscris într-o competiție organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, iar astăzi a avut loc faza locală.

Concursul este foarte util, spune Viorel Harabagiu, de la Compartimentul de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Făgăraș, pentru că întrecerea „este tehnico-aplicativă și aprofundează cunoștințele despre situațiile de urgență”. Tinerii învață și cum să acorde primul ajutor.

Pensiunea Confort Morosanu

„Elevii au aflat cunoștințe noi despre protecția civilă, despre cum se acordă un prim-ajutor și ce înseamnă o situație de urgență. Au fost foarte încântați să afle informații pe care nu le pot afla de la nicio disciplină, decât prin participarea la concursul «Cu viața mea apăr viața». Scopul nostru este să ne calificăm și la etapa județeană”, ne-a declarat Mihaela Tatu, profesor la școala Ovid Densușianu.

Faza județeană a concursului va avea loc săptămâna viitoare, iar cei care se vor califica vor trebui să treacă și de o probă practică.


Apreciază
Distribuie