bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Elevii nu mai au voie cu telefoanele în timpul orelor

Ian 10th, 2018 | de | Categoria: Social

Elevii din învătământul primar, gimnazial și liceenii nu mai au voie să dețină telefoane mobile în timpul cursurilor, potrivit ordinului ministrului Educației.

sursa foto: theodysseyonline.com

Noul regulament prevede că, pe durata orelor de curs, telefoanele mobile trebuie păstrate în locuri special amenajate din sala de clasă, iar dispozitivele electronice trebuie setate astfel încât să nu deranjeze orele. Acestea vor putea fi folosite doar în cazuri speciale, iar profesorul este cel care va decide dacă situația este urgentă sau nu.

Conform regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, reglementat marți, 9 ianuarie, folosirea notelor ca mijloc de coerciţie va fi interzisă de-acum încolo.

De asemenea, elevii nu vor mai putea fi sancționați cu scăderea notei dacă vin fără uniformă la școală. Documentul publicat pe site-ul ministerului mai arată că profesorii nu au voie să le interzică școlarilor să intre la cursuri – pedeapsă aplicată și de cadre didactice din Făgăraș, în special când aceștia întâzie sau nu au uniformă.

Totodată, se interzice și serviciul pe școală efectuat de elevi până acum, iar strângerea oricăror fonduri va fi considerată abatere disciplinară și vor fi sancționați atât copiii, cât și profesorii.

(Liviu Ardelean)

Elevii: „Interzicerea telefoanelor este un abuz”

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu