Făgărășeanca Alina Bica, afaceri cu mafioți în Costa Rica

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, s-a refugiat în America Centrală și ar fi bine mersi, nu cum a declarat avocatul ei în fața instanței, în urmă cu aproape o lună.

Nu și-a rupt piciorul, nu este însărcinată și nici nu a încercat cineva să o ucidă cu o mașină capcană, cum au încercat unele televiziuni să ne convingă.

Familia Bica trăiește într-o vilă de lux, într-o suburbie a capitalei San Jose, oferită de Mihai Rădulescu – fost director general al Electrica Serv SA, companie care asigură întreținerea liniilor electrice în România.

Jurnaliștii de la RISE Project au publicat o anchetă despre activitățile din Costa Rica ale făgărășencei. Aceștia au descoperit că fosta procuroare antimafia a intrat în afaceri cu oameni condamnați sau anchetați în România pentru fraudă și corupție.

Alina Bica este acționarul unei firme deschise în Costa Rica alături de soțul ei, Mircea Octavian Bica – și el trimis în judecată într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, și alți doi oameni condamnați sau anchetați în România pentru fraudă și corupție, potrivit documentelor publicate de RISE Project.

Pensiunea Confort Morosanu

Societatea comercială care are ca scop „prestări servicii, import-export, agricultură și creșterea animalelor”, a fost înregistrată în urmă cu trei săptămâni.

Toate acestea au loc în timp ce, în România, se derulează procesul Alinei Bica. Făgărășeanca este acuzată de abuz în serviciu într-un dosar cu prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro, la care a încetat să se mai prezinte de anul trecut.

Întreaga anchetă a jurnaliștilor de la RISE Project, aici.


Apreciază
Distribuie