Făgărășeanul Ramba duce România la Mondiale!

Ionuț Ramba a marcat golul care califică România în play-off-ul Campionatului Mondial de handbal masculin de anul viitor, din Germania și Danemarca.

Jucătorii români au încheiat la egalitate ultimul meci al grupei a treia preliminare din Italia, 26-26 cu Ucraina, după ce adversarii noștri au condus în majoritatea timpului, potrivit DigiSport.ro

Ucrainenii conduceau la trei goluri diferență la pauză, scor 14-11.

„Deşi antrenorul Pasqual i-a preferat pe Şimicu şi Racoțea în jocurile cu Feroe şi Italia, pe postul de inter stânga, în partida decisivă cu Ucraina, făgărășeanul a jucat atât faza de apărare cât şi cea de atac. Handbalistul de 26 de ani a reuşit să marcheze ultimul gol al partidei, printr-o schimbare de direcție care a năucit apărarea Ucrainei”, comentează Sport Fan Făgăraș.

Club Saga Victoria

Finalul a fost dramatic, cu ambele echipe la conducere, iar naționala țării noastre a conservat rezultat în ultima jumătate de minut, mai scrie DigiSport.ro

România câștigase primele două meciuri din grupa preliminară, 34-24 cu Italia și 28-20 cu Insulele Feroe. Faza play-off a competiţiei are programate meciuri eliminatorii, în 8-10 iunie, respectiv 12-14 iunie.

Preşedintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu a declarat imediat după meciul televizat că „putem spera la progres. Privim cu optimism. Avem şase luni şi putem trage speranţe”.


Apreciază
Distribuie