Femeie decedată din cauza gripei, la Brașov

O femeie a murit din cauza gripei, în cursul nopții trecute, potrivit MyTex.ro. Acesta este primul caz înregistrat în județul nostru, în acest sezon.

Victima de 55 de ani era internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Ea avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinată antigripal, spun medicii. „Confirmarea virusului gripal A a venit și de la Institutul Cantacuzino. Din păcate, evoluția stării sale a fost ireversibilă”, a declarat pentru aceeași sursă, purtătorul de cuvânt al spitalului, Marius Leonte.

39 de oameni au decedat din această cauză, la nivel național, doar în acest sezon. Numărul de îmbolnăviri cu gripă, infecţii respiratorii şi viroze creştere, iar autorităţile nu intenţionează să declare epidemie de gripă.

Club Saga Victoria

România nu îndeplineşte condiţiile pentru a decreta epidemie naţională de gripă, scrie Adevărul.ro. Țara noastră întâmpină dificultăți când vine vorba de confirmarea diagnosticului de gripă clinică, iar acesta este unul dintre motivele pentru care în statistici este prinsă o parte mică din numărul real de bolnavi.


Apreciază
Distribuie