bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Fostul parc 1 Mai gol complet de 1 mai

Mai 1st, 2014 | de | Categoria: Social, Stirea zilei

Nici ţipenie de om în parcul care a purtat ani la rând numele zilei muncii! Fostul parc 1 Mai, actualmente parcul Regina Maria, este pustiu în ziua liberă a angajaţilor. Făgărăşenii au evitat parcul ducându-se la ţară, iar cei care au rămas în blocuri n-au găsit o distracţie în a ieşi la iarbă verde în parcul de pe malul râului Berivoi.

Poate dacă aici Primăria reuşea să amenajeze o zonă de picnic lucrurile ar fi stat altfel. Dar sărăcia mobilierului din parc, asfaltul aleilor făcut praf şi iarba necosită n-au îmbiat pe nimeni să-şi petreacă un 1 mai muncitoresc ca altădată.

În vara lui 2013, Primăria Făgăraş a depus un proiect pentru amenajarea unei zone de picnic aici. Dacă ar fi fost declarat eligibil, ar fi fost finanţat de compania Rompetrol cu 15.000 de euro.

Proiectul prevedea dotarea zonei cu mobilier urban: 15 bănci, 15 coşuri de gunoi în vederea depozitării selective a deşeurilor, 10 mese din beton cu grătare zidite, 6 stâlpi de iluminat fotovoltaici. Proiectul a concurat cu alte 230 de proiecte din ţară şi n-a avut nicio şansă.

Aşa că astăzi în cel mai mare parc al Făgăraşului, de 21,5 hectare, bate vântul. De 1 mai sunt goale inclusiv terenurile de sport!

(Cristina Cornilă)

DSCN5357DSCN5360DSCN5358DSCN5363

Etichete: , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu