Gribincea, la final de mandat. Peste 150 de evenimente

Mandatul managerului Casei de Cultură se încheie astăzi, 5 noiembrie, urmând ca primarul Gheorghe Sucaciu să numească, luni, un altul interimar. Bună Ziua Făgăraș face un scurt raport a activității pe care a avut-o Diana Gribincea Popa în cei trei ani în care a ocupat această funcție.

Astfel, în perioada 2014 – 2017, la Casa de Cultură Făgăraș, au avut loc peste 150 de evenimente culturale pentru copii, părinți și bunici.

Printre altele, făgărășenii au participat la piesele de teatru “Amor în farmacie”, “Take, Ianke și Cadîr”, “Mă mut la mama”, “Sunt un orb”, “Străini în noapte”, “O noapte furtunoasă” sau “All Inclusive”.

Nici copiii nu au fost ignorați, actorii ajutându-i să cunoască personaje de basm și povești nemuritoare, precum “Prâslea cel voinic și merele de aur”, “Alice în Țara Minunilor”, “Motanul încălțat”, “Fata babei și fata moșeagului”, “Amintiri din copilărie” sau “Fata din curcubeu”.

Nume mari ale teatrului românesc au urcat pe scena Casei de Cultură Făgăraș, în ultimii trei ani. Amintim de Florin Piersic, Medeea Marinescu, Marius Manole, Dan Puric, Horațiu Mălăele, Adriana Trandafir, Stela Popescu, Alexandru Arșinel și Vlad Zamfirescu.

Pensiunea Confort Morosanu

În plus, începând din 2014, instituția organizează un festival dedicat folclorului românesc, în cadrul căruia au urcat pe scenă ansambluri de dansuri din Făgăraș și Țara Făgărașului, artiști locali, Ansamblul Doina din Cluj ori Ansamblul Profesionist Banatul. Anul acesta, cu acest prilej, vor ajunge în orașul nostru Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului cu artistul Sebastian Stan și Ansamblul Național Transilvania din Baia Mare, împreună cu Virginia Irimuș.

Tot din 2014, s-au organizat evenimente caritabile, la care au participat coruri din Făgăraș și Țara Făgărașului și preotul Constantin Necula.

De asemenea, în 2016 și 2017, Casa de Cultură a organizat, împreună cu Asociația Music Camp International, o tabără pentru 200 de copii care au învățat să cânte la instrumente muzicale. Tot pentru cei mici, în acest an, a avut loc, pentru prima oară la Făgăraș, un festival de teatru de stradă, special pentru copii.


Apreciază
Distribuie