bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Impozit de 500% pe clădirile și terenurile din Făgăraș

Dec 8th, 2017 | de | Categoria: Social

Clădirile aflate în stare de degradare și terenurile neîngrijite din Făgăraș vor fi impozitate cu 500%, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu.

foto: Liviu Ardelean / Bună Ziua Făgăraș

Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor însă nu înainte de a fi reabilitate clădirile din patrimoniul municipalității. Supraimpozitarea este permisă după modificările aduse Codului Fiscal anul trecut.

Acestea permit Consiliului Local să majoreze impozitul pe clădiri şi terenuri cu până la 500% după ce imobilele abandonate vor fi identificate. Aici se încadrează și cinematograful Negoiu care a fost retrocedat iar proprietarul a lăsat clădirea de izbeliște.

Identificarea este făcută în alte orașe de o comisie constituită printr-o dispoziţie a primarului şi de către angajații Poliţiei Locale. Orașul în care această măsură fiscală a stârnit cele mai mari controverse este Cluj-Napoca.

A avut, însă, și efecte pozitive: 210 clădiri au fost refațadizate, în 2017. Înainte de mărirea uriașă a impozitului, numărul recondiționărilor nu trecea de 30 pe an, potrivit primarului Emil Boc.

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

One Comment to “Impozit de 500% pe clădirile și terenurile din Făgăraș”

  1. julia spune:

    Foarte interesant articolul, multumesc

Lasa un comentariu