bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Laptele a fost bun, ambalajul şi cornurile sunt verificate

Mar 14th, 2016 | de | Categoria: Social

Laptele distribuit vineri în şcolile din Braşov nu conţine enterobacterii. Ambalajul de hârtie şi cornurile rămân însă pe lista suspecţilor, conform adevarul.ro.
Analizele preliminare arată că laptele care a fost împărţit vineri în şcolile din Braşov este conform standardelor. Testul rapid a fost efectuat de Direcţia de Sănătate Publică.

Rezultatele finale vor fi gata însă marţi.

Directorul DSP Braşov, Dorin Enache, a declarat că încă nu ştie nimeni de ce se îmbolnăvesc copiii. Şi în cazul intoxicaţiilor de la Galaţi, şi în cazul celor de la Braşov, testele au arătat că laptele era conform standardelor. În plus a fost vorba de laptele de la două companii diferite. Suspecţi principali par a fi acum cutiile de hârtie care pot conţine pori ce permit aerului să pătrundă în interior şi să deterioreze laptele. Şi cornurile sunt supuse analizelor după ce trei copii intoxicaţi au spus că nu au băut lapte, în schimb au mâncat cornul.

La sfârşitul săptămânii trecute, 28 de copii din judeţul Braşov au ajuns la spital cu dureri abdominale, greaţă şi ameţeli după ce au consumat lapte şi corn la şcoală. Din fericire starea lor nu a fost gravă şi niciunul dintre copii nu a rămas internat.

Etichete: , , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu