bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Lupta împotriva abandonului şcolar continuă

Noi 25th, 2015 | de | Categoria: Social, Stirea zilei, Tara Fagarasului

39 de copii şi tineri din Ţara Făgăraşului îşi continuă studiile prin Fondul de burse „Luptă şi tu împotriva abandonului şcolar!“ iniţiat de Radio Star şi Fundaţia Comunitară „Ţara Făgăraşului”.

Pentru anul şcolar 2015 – 2016, elevii sunt susţinuţi cu câte o bursă de 2.000 de lei (1.000 de lei pentru fiecare semestru).

Bursierii au primit cele necesare începutului de an şcolar, fie că a fost vorba de rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte fie abonamente de transport.

„Dorim să creştem acest program de burse prin dezvoltarea unui program de
mentorat între donatorii care doresc să se implice şi bursieri. O primă întâlnire cu aceştia va avea loc în luna ianuarie 2016. Până atunci, ne propunem să realizăm un ghid de mentorat pentru cei care doresc sa fie mentori pentru un bursier sau mai mulţi”, a declarat Oana Mitea, coordonatorul Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului.

Toţi donatorii fondului de burse sunt invitaţi să devină şi mentori pentru elevii care învaţă bine dar sunt în pericol să abandoneze şcoala din cauza veniturilor mici ale familiei din care fac parte.

Fondul „Luptă şi tu împotriva abandonului şcolar” a fost lansat în februarie 2015.

Lupta si tu impotriva abandonului scolar

Au aplicat 41 de elevi din toată Ţara Făgăraşului dintre care 40 au fost eligibili. În septembrie au mai rămas 39 deoarece situaţia unui copil s-a schimbat şi nu a mai îndeplinit criteriile necesare pentru încadrarea în fondul de burse.

În prima etapă, în urma selecţiei realizate de un comitet independent, au fost selectaţi 15 elevi care să beneficieze de o bursă în valoare de 2500 de lei în perioada mai 2015 – iunie 2016. Pe parcursul desfăşurării programului de burse „Luptă şi tu împotriva abandonului şcolar!”, poveştile copiilor au atras tot mai mult atenţia oamenilor.

Astfel, s-a reuşit mobilizarea de fonduri necesare şi pentru restul elevilor eligibili ce au aplicat pentru obţinerea unei burse însă nu au fost selectaţi în prima etapă din cauza fondurilor insuficiente.

Prin urmare, în etapa a doua în care au fost anunţaţi noii bursieri, nu a mai fost nevoie de o selecţie deoarece fondurile au fost suficiente pentru toţi copiii ce şi-au pus speranţele într-o astfel de bursă.

Etichete: , , , , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu