Munţii Făgăraş – Turist salvat în ultima clipă

O echipă a Salvamont Sibiu a intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă în Munţii Făgăraş, în zona vârfului Moaşei, pentru a salva un turist aflat în stare de inconştienţă.

După o noapte petrecută pe munte, turistul în vârstă de 47 de ani, din Bucureşti, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat apoi la spitalul din Sibiu. „Pacientul a fost preluat de elicopter direct din zona de creastă. Salvamontiştii au coborât o porţiune cu el dar, deoarece traseul era foarte periculos, au rămas în zonă“, explică Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu. Potrivit sursei citate, elicopterul SMURD a decolat de al Târgu Mureş în cursul dimineţii de sâmbătă, iar bărbatul a fost transportat la spitalul din Sibiu, unde a rămas pentru îngrijiri şi investigaţii.

Bărbatul a fost găsit întâmplător de un grup de voluntari care se întorceau la cabana Suru de la o acţiune de refacere a marcajelor. Când a fost găsit bărbatul era conştient, îmbrăcat doar într-o pereche de pantaloni scurţi. A mers cu cei care l-au salvat aproximativ 45 de minute, după care i s-a făcut rău şi a căzut pur şi simplu din picioare. „Se pare că turistul este hipotermic şi a suferit un episod de criză epileptică. Din echipa de salvare a făcut parte şi un medic“, mai spune Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Alexandru Socaciu


Apreciază
Distribuie