bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

,,Ne luăm lumea în cap!”

Mar 26th, 2013 | de | Categoria: Social

O familie din România a decis:

,,Ne luăm lumea în cap!”

Cu entuziasm şi mult curaj, o familie din România a decis să-şi ia lumea în cap şi să călătorească prin Europa. Nicol Trandafir, economist de profesie, şi Bogdan Ionescu, scenograf de film, au trei copii şi au plecat în călătoria vieţii lor. Oamenii sunt din judeţul Galaţi şi au trecut luni, 25 martie, şi prin oraşul nostru.

Bogdan Ionescu si Nicol Trandafir, impreuna cu copiii, parasesc Fagarasul

Bogdan Ionescu si Nicol Trandafir, impreuna cu copiii, parasesc Fagarasul

            „Aţi înnebunit? V-aţi hotărât voi să faceţi experienţe pe copii? V-aţi hotărât să-i scoateţi din „sistem”? Ce o să se întâmple cu grădiniţa?” au fost doar câteva din întrebările rudelor şi prietenii familiei. Cei doi recunosc faptul că este o nebunie ce vor să facă ei, dar au încredere că va fi bine.

            „Din punctul meu de vedere grădiniţa nu are un aport atât de mare la educaţia copilului, mai ales dacă punem în balanţă experienţa pe care i-o dă văzând jumătate din Europa” spune tatăl copiilor. „Din experienţa noastră am văzut că evoluţia copiilor noştri a fost mult mai bună atunci când au fost împreună cu noi. Cred că va fi mult mai avantajos pentru ei să fie cu noi în călătorie decât încadraţi în sistemul de la noi”, spune Nicol Trandafir.

            Acte, asigurări, haine pentru trei sezoane, cauciucuri de schimb, sunt doar câteva din pregătirile de drum. Au şi un plan sigur: când se plictisesc de haine le vând la talciocurile de pe traseu şi cumpără altele. Cu gospodăria e mai simplu: puţine vase, gătit zilnic şi proaspăt, spaţiul mic al rulotei nu necesită efort mare pentru curăţenie, jucării puţine şi efort minim.

            Resursele pentru viaţa de zi cu zi le vor obţine din ce ştiu să facă, chiar dacă la început vor folosi din economiile lor. Ei au nădejde că pe drum vor găsi soluţii, mai ales că dispun de trei idei pe care le vor dezvolta pe parcurs, dar pe care nu au vrut să le divulge. Tot ei estimează că nu vor cheltui mai mult de 1.500 de euro pe lună şi sunt foarte optimişti că un an de zile vor acumula foarte multă experienţă şi că vor beneficia în viitor de pe urma „nebuniei” lor.

            Familia călătoare s-a oprit şi la Făgăraş pentru a-şi prezenta proiectul lor „Viaţa pe îndelete”. I-a vizitat pe copiii de la Şcoala Generală nr. 1 de la clasa învăţătoarei Monica Constandin şi le-a transmis acestora sentimentele şi visurile cu care pleacă în aventura lor. La finalul întâlnirii copiii i-au însoţit până la maşină, unde le-au făcut cu mâna şi le-au urat succes.

Turiştii inediţi nu au plecat cu mâna goală în călătoria lor în jurul Europei. Ei au luat cu ei celebra suveică din Mândra, care se ştie că până la această oră a făcut deja înconjurul lumii, aparţinându-i mamei Ruţa, devenită şi ea celebră odată cu suveica. Alexandru Socaciu

Etichete: , ,

Pe aceeași temă

One Comment to “,,Ne luăm lumea în cap!””

  1. Catalin spune:

    Mult curaj trebuie sa ai pentru a face asemenea calatorie cu 3 copii intr-o rulota…Multa Bafta

Lasa un comentariu