bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Niță, fostul lider PSD Brașov, 4 ani de închisoare cu executare

Iun 28th, 2018 | de | Categoria: Social

Fostul ministru al Energiei și fost lider al PSD Brașov, Constantin Niţă a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, joi. Decizia este definitivă.

foto: agerpres.ro

UPDATE

Polițiștii din Brașov l-au reținut pe Niță, la scurt timp după comunicarea deciziei.

„Ne-a fost comunicat mandatul privind pedeapsa pentru trafic de influență și a fost pus în executare. Persoana este în custodie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, scrie Agerpres. Acesta este acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Instanța supremă a menținut astfel decizia din prima instanță, care a mai dispus confiscarea sumei de 303.000 lei, bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru a ajuta firma acestuia să obţină un contract cu Primăria Iaşi.

În iunie 2016, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Constantin Niţă, pe care îl acuză de trafic de influenţă.

Constantin Niţă, la data faptei ministru al Energiei, i-a solicitat lui Tiberiu Urdăreanu denunţător în cauză, un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia cu Primăria Iaşi, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Anchetatorii susţin că Niţă a cerut suma în cuantum de 5% din valoarea contractului după iniţierea procedurii privind acel proiect, precum şi după ce primarul de municipiu a solicitat, cu titlu de mită, 10% din valoarea contractului, respectiv în prima parte a anului 2013.

Etichete: , , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu