Salarii majorate la Primăria Făgăraș

Salariile de bază ale tuturor angajaților din Primăria Făgăraș au fost mărite printr-o hotărâre a Consiliului Local, conform legii salarizării care a intrat în vigoare anul trecut. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii locali, în ședința ordinară de miercuri, 31 ianuarie.

Veniturile brute ale funcționarilor publici și personalului contractual au fost majorate după ce salariul minim pe economie a crescut iar contribuțiile sociale și de sănătate au trecut de la angajator la angajat, începând cu 1 ianuarie.

Astfel, din luna ianuarie 2018, salariul de bază al administratorului public este de 10.431 de lei, al secretarului Primăriei ajunge la 10.412 lei, iar un director executiv va încasa 8.170 de lei.

Un consilier local poate încasa lunar între 3.200 și 6.475 de lei, în funcție de gradație. Salariul unui polițist local variază între 2.299 de lei și 4.188 de lei, tot în funcție de gradație.

Primarul Gheorghe Sucaciu are o indemnizație brută de 6.792 de lei, potrivit declarației date în cadrul ședinței. Salariile primarului și viceprimarului se majorează cu 25% dacă implementează proiecte finanțate cu fonduri europene nerambursabile, conform proiectului votat.

Pensiunea Confort Morosanu

Salariile au fost recalculate astfel încât veniturile nete să nu scadă, după ce contribuțiile au trecut de la angajator la angajat, potrivit edilului Sucaciu.

Funcționarii publici din administrația locală beneficiază de un spor de până la 15% din salariul de bază, dacă lucrează în condiții periculoase sau vătămătoare, potrivit legislației în vigoare.

De asemenea, funcționarii publici au dreptul indemnizaţii stabilite pentru activităţi suplimentare la care sunt desemnaţi să participe în cadrul unor comisii și alte drepturi care nu sunt de natură salarială, stabilite în condiţiile legii.


Apreciază
Distribuie