O nouă ediţie a Festivalului „Florile Oltului” – Avrig

Festivalul „Florile Oltului”, ediţia a 43-a, va avea loc sâmbătă şi duminică, 12 şi 13 iulie. Longevitatea festivalului de la Avrig vorbeşte de la sine despre importanţa lui pentru comunitatea avrigeană şi nu numai, mai ales că aici s-au afirmat nume mari din folclorul autentic românesc.

 Festivalul este organizat de Consiliul local Avrig prin Biblioteca Avrig și Centrul de Informare Turistică în parteneriat cu Asociația „Prietenii Avrigului”.

Potrivit organizatorilor, festivalul de vară de la Avrig este unul dintre cele mai vechi festivaluri folclorice care a existat fără întreruperi. „Inițial, a fost un festival concurs și pe scena acestuia s-au lansat interpreți de valoare : Ilie Medrea, Robert Târnăveanu, Anca Mărginean și alții, care a pus în valoare folclorul din zonele riverane Oltului. Deviat pentru câțiva ani de la linia exclusiv folclorică într-un mixt de stiluri, festivalul a revenit din 2011 la tradiția festivalului exclusiv folcloric adunând pe scena sa ansambluri și soliști, atât amatori, cât și profesioniști. Intenția noastră este de a reveni, cât mai curând posibil, la festivalul concurs de folclor”, a precizat Maria Grancea, coordonatorul Bibliotecii din Avrig.

Festivalul „Florile Oltului” are loc în piața „Gheorghe Lazăr” din Avrig. Programul spectacolelor începe în fiecare zi la ora 18.00 până târziu în noapte. Programul cuprinde în prima zi, sâmbătă, 12 iulie, reprezentanţii din partea mai multor ansambluri din Arpaşu, Porumbacu, Racoviţa, Turnu Roşu sau Cârţişoara, dar şi juniorii de la Ansamblul „Purtata Avrigului”. De asemenea, cântece populare vor fi interpretate de Ioan Păucean, Victoria Mieţescu sau Ioan Dăcăneţ.

Club Saga Victoria

Duminică, 13 iulie, atmosfera va fi animată de Ansambluri cunoscute, precum „Căluşarii” din Răşinari, „Junii Cetăţii” din Rupea, „Maramureşul răsună” sau „Purtata Avrigului”. Dintre numele soliştilor care vor urca pe scenă se regăsesc Anca Mărginean, Alina Bâcă, Adrian Neamţu şi Ilie Medrea.

 În afara spectacolului publicul are prilejul de a gusta preparate tradiționale la terasele amenajate sau de a cumpăra produse tradiționale. În tot perimetrul de desfășurare a festivalului vor fi prezenți producători autohtoni cu standuri amenajate pentru public.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie