bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Parlament fără Opoziție. Deputatul Tudor Benga: „PSD se folosește de moartea Regelui”

Dec 13th, 2017 | de | Categoria: Social

Puterea a reușit să închidă gura Opoziției. Camera Deputaților a aprobat cu 176 voturi „pentru” și 88 voturi „împotrivă” modificarea Regulamentului propriu pentru schimbarea ordinii în care se supun la vot amendamentele admise și respinse.

sursa foto: Facebook / Camera Deputaților

Cu alte cuvinte, Opoziția nu-și va mai putea susține în plen propunerile. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial la doar câteva minute după vot, așadar noile reguli se aplică deja.

Astfel, modificarea Regulamentului Camerei s-a aplicat rapid și pentru dezbaterea și votul pe ultimele două legi din pachetul legilor Justiției.

Vorbim despre Legea privind organizarea judiciară și Legea privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii. Evenimentul a stârnit instat reacții negative.

Deputat USR de Brașov, Tudor Benga spune într-o declarație pentru Bună Ziua Făgăraș că ce s-a întâmplat astăzi este foarte periculos pentru viitor și că opoziția nu mai are cum să acționeze.

Tudor Benga, deputat USR de Brașov

El mai spune că este un pas spre autoritarism și că PSD se folosește de decesul Regelui Mihai I în acest context.

Tudor Benga, deputat USR de Brașov

Și deputatul PNL Raluca Turcan a reacționat după exprimarea votului și spune că votul majorității PSD-ALDE-UDMR pune capăt unei democrații în instituția care reprezintă baza dezbaterii și exprimării libere.

Raluca Turcan îi acuză puterea că a intrat cu buldozerul peste drepturi fundamentele.

Etichete: , , , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu