bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Proteste spontante, la Brașov și în țară, după scandalul din Parlament!

Dec 6th, 2017 | de | Categoria: Politic, Social

„Ne vedem la Prefectură! Cu decență față de moartea Regelui, dar deciși împotriva abuzurilor!”

sursa foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Este deviza unui protest spontan care se desfășoară la Prefectura Brașov, miercuri, 6 decembrie, de la ora 18.

Un alt protest, tot spontan, are loc și la București, în Piața Victoriei.

Și la Cluj-Napoca se iese în stradă, de la ora 19.

Oamenii ies în stradă după ce, astăzi, în Camera Deputaților. a avut loc un scandal „ca la ușa cortului”, în timp ce PSD-ALDE urgenta adoptarea Statutului magistraților.

Majoritatea aflată la putere a impus, în plenul Camerei Deputaților, atât continuarea dezbaterilor la modificările aduse Statutului judecătorilor și procurorilor, cât și un format ultra-rapid de discuție, ignorând toate solicitările opoziției și protestul USR, anunță Digi 24.

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR a aprobat abrogarea prevederii potrivit căreia președintele României poate refuza o singură dată numirea judecătorilor și procurorilor care au promovat examenul de capacitate. Printr-un alt vot, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a decis că președintele nu poate refuza nici numirea judecătorilor și procurorilor care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile potrivit aceleiași surse.

Ședința de miercuri a fost condusă de social-democrații Gabriel Vlase și Florin Iordache. Cei doi au tăiat de mai multe ori microfonul reprezentanților opoziției. Solicitările PNL și USR ca proiectul de lege să fie retrimis Biroului Permanent, respectiv să fie transmis Comisiei juridice au fost respinse, prin vot, de majoritatea PSD-ALDE.

Președintele de ședință, Gabriel Vlase a refuzat să citească textul amendamentelor și al articolelor supuse votului, argumentând că nu este obligat.

Cu 153 voturi „pentru” și 75 voturi „împotrivă”, plenul Camerei a adoptat articolul propus de Comisia Iordache potrivit căruia: „Judecătorii și procurorii sunt obligați ca, în exercitarea atribuțiilor, să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlate puteri ale statului – legislativă și executivă”.

Totodată, a fost aprobat și alin. 1 art. 7, potrivit căruia „Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate si personalul conex personalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații”.

Ședința a fost suspendată pentru 30 de minute în jurul orei 14, pentru a se desfășura ședința Biroului Permanent. Aceasta a fost reluată după aproximativ o oră iar USR a reclamat, din nou, modul în care se votează amendamentele și articolele. „Am înnebunit cu toții! Cum să nu putem avea dezbateri? Asta spunem și noi că trebuie să dezbatem. Noi, Parlamentul, spunem «nu putem avea dezbateri»? Hai să plecăm acasă, dacă suntem atât de idioți!”, a susținut, de la tribună, liderul USR, Dan Barna. Replica președintelui de ședință a venit imediat:„Mulțumesc, continuăm”.

Reprezentanții USR s-au ridicat din bănci, apoi, și au înconjurat tribuna de la care deputații vorbeau. În mâini aveau foi A4 pe care scria mare „Hoții!”. Președintele de ședință a cheamat liderii de grup la discuții iar deputatul USR Stelian Ion folosea o portavoce pentru a citi, de la tribună, amendamente din raportul Comisiei Iordache, potrivit digi24.ro

La un moment dat, deputații USR și-au încheiat protestul la tribuna Camerei Deputaților și au părăsit sala de plen.

Evenimentul a dus și la un schimb aprins de replici între senatorul PSD Șerban Nicolae și deputata USR Cosette Chichirău, pe care îl redăm mai jos potrivit site-ului digi24.ro:

„Hoții sunt în fruntea Parlamentului”, îi spune Chichirău, moment în care Șerban Nicolae o face „asistată social” și îi răspunde că „penală este mama care v-a făcut așa nesimțită”. De aici, discuția degenerează într-un schimb acid de replici, în care senatorul PSD o jignește pe deputată într-un mod incalificabil.

Șerban Nicolae: „Dumneavoastră cine sunteți? Vă luați leafa astăzi? E bună leafa aia mărită de PSD. Nu vă e rușine să încasați bani nemunciți? Nu vă e rușine să fiți o asistată social?

Cosette Chichirău: Suta de amendamente sunt muncă.

Șerban Nicolae: L-ați citit pe vreunul? Nu mai rânjiți fasolea aia inutilă la mine. Aveți mâncare de deputat între dinți. Mâncarea aia de deputat.

Cosette Chichirău:  Domnul Șerban Nicolae insultă tot poporul român și fură împreună cu grupul său infracțional, organizat.

Șerban Nicolae: Ia scrieți o plângere penală. Căutați un coleg alfabetizat și scrieți o plângere penală la adresa mea, cu ce am furat eu. Căutați un coleg care a terminat clasa a doua.

Cosette Chichirău: Păi dumneavoastră sunteți șofer la grupul infracțional organizat.

Șerban Nicolae: Dumneavoastră sunteți atât de proastă, e incredibil ce spuneți. Ia demonstrați-mi că eu sunt șofer?

Cosette Chichirău: Există poze.

Șerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal. Acuma ce să facem?

Cosette Chichirău: Dumneavoastră aveți CV? Care sunt calificările dumneavoastră? Furați România bucată cu bucată.

Etichete: , , , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu