bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Recordul mondial de viteză pe Transfăgărășan, realizat

Iul 11th, 2018 | de | Categoria: Social

Britanicul Mark Higgins a stabilit, miercuri, recordul mondial de viteză pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, la bordul unui Subaru WRX STI, anunță site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Totodată, a doborât recordul pe urcarea dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

foto: fras.ro / Mark Higgins și directorul sportiv al FRAS, Ioan Badiu /

La capătul celor 84.3 kilometri, multicampionul Angliei a fost cronometrat cu 40 de minute, 58 de secunde si 8 zecimi, stabilind astfel un punct de reper in lumea automobilismului sportiv, în cadrul unui proiect inițiat de Subaru of America și Pro Drive.

Acesta a doborât și recordul de hill climb, pe traseul scurt, de 12,3 kilometri, urcând în 7 minute, 35 de secunde și 2 zecimi. Vechiul record îi aparținea pilotului român Andrei Mitrașcă, cronometrat cu 8 minute, 26 secunde și 160 miimi.

foto: fras.ro

Este al treilea record pe care cei de la Subaru of America si Pro Drive îl bifează pentru mașini de tip sedan, după cele înregistrate pe două dintre cele mai dificile circuite din Europa: T.T. Isle of Man (2016) și Nurburgring (2017).

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), cu sprijinul CNAIR și a Ministerului Transporturilor. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy a fost consultant tehnic și a asigurat desfășurarea evenimentului în România.

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu