Regele Mihai s-a întors acasă pentru totdeauna!

Avionul care a adus din Elveţia sicirul cu trupul neînsuflețit al  Majestății Sale, a aterizat la ora 10 și 55 de minute la București.

Ceremonia solemnă de pe aeroportul Otopeni s-a desfășurat în prezența Custodelui Coroanei, Principesa Margareta, și a membrilor Familiei Regale. Între ei, fostul Principe Nicolae alături de logodnica sa.

Sicriul a fost coborât din avion de 8 soldaţi din Garda Naţională şi a fost întâmpinat de membrii Familiei Regale. Acesta a fost depus pe un catafalc, s-au intonat imnul României şi cel Regal, apoi a început slujba religioasă.

Moment în care, clopotele au bătut în toate bisericile și mânăstirile din țară. Ceremonia s-a încheiat la 11 și 40 de minute.

Pensiunea Confort Morosanu

Sicriul a fost preluat de pe catafalc de cei 8 soldaţi ai Gărzii Naţionale şi dus către o maşină funerară care a plecat spre Castelul Peleş. Aici va poposi pentru 4 ore, în Holul de Onoare, pentru ca oficialitățile române și străine să aducă un omagiu.

Trupul neînsuflețit al ultimului Rege al României va fi depus la Palatul Regal, la ora 20.30, în Sala Tronului. Publicul are acces pentru a se reculege la catafalc între orele 21.00 – 24.00. Programul pentru public va continua mâine și vineri, între orele 08.00 și 22.00.

sursa: observator.tv


Apreciază
Distribuie