bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Romeo și Julieta la Făgăraș

Noi 2nd, 2017 | de | Categoria: Cultura, Social

Una dintre cele mai faimoase povești de dragoste, Romeo și Julieta, va fi povestită printr-o combinație de texte și muzică de cameră, sâmbătă, 4 noiembrie, la Biserica Evanghelică din Făgăraș.

Concertul de cameră în limba germană este destinat atât copiilor cât și adulților. Acesta va fi susținut de membri ai Filarmonicii de Stat Sibiu și Peter Marino (narator și compozitor). Totodată, vor fi proiectate imagini pentru o experiență completă.

Prima reprezentație va avea loc la ora 16, iar cea de-a doua la ora 17.30.

Compozitorul Peter Francesco Marino a compus această dramă muzicală, în care instrumentele (vioara, violoncelul, clarinetul și pianul) readuc la viață povestea unei nemuritoare iubiri în contextul conflictului dintre cele două familii, Montague și Capulet. Süddeutsche Zeitung a scris despre această compoziție că „este o creație foarte plastică, plină de culori și contraste, care nimerește exact ținta”.

Marino nu s-a orientat pentru compoziția lui după drama originială a lui William Shakespeare, ci a folosit textul adaptat pentru copii de Barbara Kindermann, care a apărut în seria „Weltliteratur für Kinder”. La fel ca textul, muzica este scrisă pentru tineri și copii începând de la vârsta de 8 ani. Imaginile care vor fi prezentate în cadrul spectacolelor sunt ilustrații din cartea pentru copii.

Prima audiție a acestei compoziții a avut loc în anul 2016, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, în Germania. Acum această piesă va putea fi ascultată pentru prima dată în România.

Costul unui bilet este 5 lei. Pentru că locurile sunt limitate în sala comunității Bisericii Evanghelice, aveți nevoie de rezervare pe care o puteți obține prin telefon la numărul 0268 211994 sau prin email la adresa hemmann@ifa.de

Proiectul este sprijinit financiar de către Consulatul Republicii Federale Germania din Sibiu și Municipiul Făgăraș.

Etichete: , , , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu