bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Schior rănit în Munţii Făgăraş – localizat la scurt timp după accident

Feb 10th, 2014 | de | Categoria: Monden

Un tânăr de 25 de ani, care a căzut într-o prăpastie adâncă de aproximativ 50 de metri, în zona văii Caprei din masivul Făgăraş, a fost salvat de jandarmii montani şi de salvamontişti. Schior

Tânărul ghinionist şi fratele lui schiau pe o pârtie neamenajată. Norocul celor doi fraţi a fost slavarea numărului de telefon al salvamontiştilor înainte de a pleca să schieze. După aproximativ o oră de la accident, tinerii au fost găsiţi. Salvamontiştii au coborât după victimă şi au adus-o pe braţe aproximativ 50 de metri, după care i-au mobilizat piciorul şi l-au pus pe o targă. A urmat o altă oră în care tânărul schior a fost cărat pe targă de către salvamontişti şi jandarmi până la locul de refugiu. Unul dintre salvamontiştii care au participat la operaţiunea de salvare este Cristian Toma, care a declarat pentru adevărul.ro:  „În momentul în care au plecat de la Cabana Capra, cei doi tineri au trecut pe la noi, ne-au spus în ce zonă merg să schieze şi ne-au cerut numărul de telefon. Au avut această inspiraţie, să o numesc aşa… Câteva ore mai târziu, fratele victimei ne-a sunat direct pe noi şi ne-a cerut ajutorul. Am plecat către ei. La locul accidentului am găsit tânărul de 25 de ani, care prezenta fractură de femur. Era stabil. I-am mobilizat piciorul şi l-am transportat cu targa noastră din dotare până în zona Cabanei Capra, unde a putut urca Ambualnţa şi a fost preluat acolo de către un medic”.

Ovidiu Răduţ a fost transportat ulterior cu Ambulanţa la Spitalul din Curtea de Argeş. Aici, medicii au stabilit că trebuie supus unei intervenţii chirurgicale, motiv pentru care au decis să-l trimită la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a rămas internat. Ovidiu Răduţ este un împătimit al muntelui, dovadă şi fotografiile postate pe pagina lui de pe o reţea de socializare.

(Andreea Marga)

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu