bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Sirenele sună miercuri în tot judeţul Braşov

Apr 19th, 2017 | de | Categoria: Social, Stirea zilei

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din toată ţara verifică sirenele de alarmare în cadrul unui amplu exerciţiu. De marţi, 18 aprilie 2017, până vineri, 21 aprilie 2017, între orele 10 – 15, semnalul de alarmare se aude peste tot. Semnalul este compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare.

În cadrul exercițiului sunt verificate și fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către populație și autorități.

Miercuri, 19 aprilie 2017, exercițiul de alarmare se desfăşoară pe raza judeţului Braşov, dar şi în Argeș, Bacău, Botoșani, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași.

În Făgăraş sunt amplasate 10 sirene de alarmare.

Potrivit autorităţilor, înștiințarea, avertizarea, pre-alarmarea și alarmarea se fac pentru protejarea populației și a bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Alarmele vor suna joi, 20 aprilie, în alte zece județe Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu, iar în ultima zi a exercițiului, 21 aprilie, sirenele se vor auzi în Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș, Vâlcea.

La nivel național există peste 7.700 de sirene, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă.

 

video: ISU Braşov

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu