bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Stadiul autostrăzii Brașov-Sibiu

Apr 5th, 2018 | de | Categoria: Social

Promisiunea construirii autostrăzii Brașov-Sibiu rămâne deocamdată o promisiune.

sursa foto: stickpng.com

Studiul de fezabilitate pentru porțiunea de drum Sibiu-Făgăraș este în revizuire, iar termenul de finalizare al acestui contract al CNAIR este 8 august 2018.

În prezent, proiectantul elaborează o analiză pe mai multe criterii pentru a alege varianta optimă de traseu, scrie Turnul Sfatului.ro. Procesul se află sub îndrumarea reprezentanților Comisiei Europene, potrivit secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore.

Secretarul de stat a făcut precizările în urma unei interpelări a Deputatului Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganț. Acesta a cerut lămuriri de la minister după ce la sfârșitul anului trecut a declarat că autostrada Brașov–Sibiu se va finaliza mai repede decât Sibiu–Pitești.

Peste 815 milioane de lei ar urma să fie investiți în drumul de 120 de kilometri. Proiectul este împărţit în cinci sectoare, cel mai scurt fiind de 3,8 kilometri, iar cel mai lung, de 76,6 kilometri.

Autostrada face parte din proiectele prioritare a Master Planului General de Transport al României, care ar trebui implementate în perioada 2018-2027.

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu