Târgul tinerilor fermieri

Biblioteca din Voila, graţie unui proiect întocmit de instituţie şi finanţat în cadrul programului Biblionet, organizează vineri, 3 mai, un târg al tinerilor fermieri.

Acest lucru vine după ce Biblioteca din comună a reuşit să atragă fonduri de aproximativ 5.000 lei, fiind una din cele 6 biblioteci din ţară care a reuşit să câştige un proiect cu finanţare străină.

Prin acest sprijin financiar, activităţile bibliotecii s-au materializat în viaţa comunităţii locale, promovând valorile şi cultura rurală, în special în rândul tinerilor fermieri.

Prin târgul de săptămâna viitoare se vor promova produsele agricole şi animale, dar şi preparatele tradiţionale, spune bibliotecara Monica Drugă.
„Biblioteca Voila, pentru a veni în sprijinul comunităţii, lărgindu-şi aria de activităţi, prin proiectul Bursa Agricolă de Toamnă, a înfiinţat un site pentru producătorii agricoli. De asemenea, în data de 3 mai, anul curent, va desfăşura un mare târg de produse agricole şi sperăm că vor participa cât mai mulţi cetăţeni la acest târg”,  spune biliotecara.

Club Saga Victoria

Târgul se va ţine în Voila, iar promovarea tinerilor fermieri va fi posibilă şi în mediul online.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie