bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Taxele și impozitele locale se majorează cu 20%

Apr 16th, 2018 | de | Categoria: Social

Taxele și impozitele locale vor fi mai mari cu 20%, de la începutul anului 2019.

UPDATE

Primarul Gheorghe Sucaciu a declarat ulterior, în cadrul unei dezbateri publice, că acest lucru nu se va întâmpla. Edilul a menționat că proiectul este de fapt o actualizare. Detalii, AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Făgărășenii ar putea plăti impozite mai mari pentru clădiri, terenuri și mașini, potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică.

Patronii barurilor și restaurantelor nu fac excepție. Pentru eliberarea sau vizarea autorizației pe baza căreia își desfășoară activitatea, vor trebui să achite între 360 și 4.000 de lei.

Mai precis, în cazul restaurantelor care funcționează în spații mai mici de 100 mp, taxa va fi de 600 lei. Pentru spații între 101 mp și 500 de mp, aceștia vor achita 840 de lei la primărie. Dacă dețin spații mai mari de 500 mp, suma ajunge la 4.000 de lei.

În cazul barurilor, afaceriștii vor achita 360 de lei pentru un spațiu mai mic de 50 mp, 480 de lei pentru unul între 51 și 100 de mp, iar pentru spațiile mai mari de 100 de mp vor fi nevoiți să scoată din buzunar 840 de lei, începând cu anul fiscal următor.

Asociaţiile şi fundaţiile pot beneficia de scutire la plata impozitului pe clădiri şi teren dacă deţin în proprietate sau folosesc clădiri pentru a furniza servicii sociale.

Dezbaterea publică a proiectului de hotărâre are loc mâine, 17 aprilie, de la ora 15, în sala de ședințe din Primăria Făgăraș.

Noile sume, după aplicarea majorărilor, pot fi consultate AICI.

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu