bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Toate școlile din Făgăraș vor fi modernizate

Ian 25th, 2018 | de | Categoria: Social

Primăria începe modernizarea unităților de învățământ pentru eficientizarea consumului energetic. Instituția se conformează cerințelor Uniunii Europeane și mai investește și în producerea  energiei din surse regenerabile.

Municipiul Făgăraș și-a luat un angajament pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în anul 2011. Acestea trebuie să scadă cu 20% până în anul 2020. Lucru posibil prin aplicarea unui plan de acțiune pentru Energie Durabilă.

Primul care va fi supus modificărilor pentru a proteja mediul înconjurător este Colegiul Național Doamna Stanca, conform unui proiect de hotărâre votat în unanimitate de Consiliul Local.

Aici vor fi executate lucrări pentru reabilitarea termică a clădirilor și a sistemului de încălzire, iar cel de iluminat va fi schimbat. De asemenea, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice.

Investiția depășește 6 milioane și jumătate de lei, bani din bugetul local aferent anului 2017. Toate școlile din municipiu urmează să fie modernizate, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu.

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu