Toate școlile din Făgăraș vor fi modernizate

Primăria începe modernizarea unităților de învățământ pentru eficientizarea consumului energetic. Instituția se conformează cerințelor Uniunii Europeane și mai investește și în producerea  energiei din surse regenerabile.

Municipiul Făgăraș și-a luat un angajament pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în anul 2011. Acestea trebuie să scadă cu 20% până în anul 2020. Lucru posibil prin aplicarea unui plan de acțiune pentru Energie Durabilă.

Primul care va fi supus modificărilor pentru a proteja mediul înconjurător este Colegiul Național Doamna Stanca, conform unui proiect de hotărâre votat în unanimitate de Consiliul Local.

Pensiunea Confort Morosanu

Aici vor fi executate lucrări pentru reabilitarea termică a clădirilor și a sistemului de încălzire, iar cel de iluminat va fi schimbat. De asemenea, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice.

Investiția depășește 6 milioane și jumătate de lei, bani din bugetul local aferent anului 2017. Toate școlile din municipiu urmează să fie modernizate, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu.


Apreciază
Distribuie