bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Urșii înfometați din Braşov au ajuns în presa britanică

Aug 7th, 2017 | de | Categoria: Social

Un material video despre problema urşilor bruni din Braşov a fost difuzat de postul TV BBC News. Jurnaliştii britanici dedică materialul “urșilor gunoieri”, cum sunt porecliţi, care i-au adus în pragul disperării pe braşoveni.

Zeci de localnici au protestat în luna februarie a acestui an pentru că autoritățile nu au venit cu un plan pentru rezolvarea situaţiei fără să le facă rău animalelor. Câteva luni mai târziu, însă, 25 de primari braşoveni si vicepreședintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, protestau la Ministerul Mediului, în Bucuresti. Aceştia au cerut în luna iulie uciderea lor.

Reprezentantii autorităţilor locale au şi reuşit atunci să obţină o procedură de urgenţă pentru a scăpa de urşi. Proiectul a fost supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului. Peste câteva zile va expira termenul în care va trebui sa fie avizat şi de Academia Română.

În zona cartierului Răcădău din Brasov, sursa de hrană pentru urşi sunt tomberoanele. Animalele coboară la containerele existente la marginea pădurii.

În România sunt aproximativ 12.000 de urşi iar 80% dintre ei trăiesc în zonele Braşov-Harghita-Covasna.

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu