bunaziuafagaras.info - ştiri, informaţii şi anunţuri!

Veste bună pentru proprietarii clădirilor cu destinaţie mixtă sau nerezidenţială!

Mar 31st, 2016 | de | Categoria: Economic, Social

Atât termenul de depunere a declaraţiei privind clădirile, cât şi primul termen de plată a impozitului au fost prelungite. Iniţial, toate aveau dată scadentă ziua de 31 martie 2016.

Printr-o ordonanţă de urgenţă, perioadele de depunere a declaraţiei şi de plată a impozitului au fost prelungite cu încă două, respectiv trei luni atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, ne-a declarat şefa Serviciului de Taxe şi Impozite, Maria Boeriu.

„Termenul de depunere a declaraţiilor s-a prelungit până la data de 31 mai 2016. Totodată s-au prelungit şi termenele de plată a impozitelor şi taxelor datorate pentru anul 2016 de către contribuabili, astfel: primul termen de plată de la 31 martie s-a prelungit la 30 iunie 2016, iar al doilea termen de plată a rămas 30 septembrie 2016”, a explicat Maria Boeriu.

Prelungirea termenelor vine şi în ajutorul persoanelor fizice care deţin sau au închiriate spaţii comerciale. În aceste cazuri, proprietarii au la dispoziţie câteva săptămâni în plus pentru a solicita evaluarea spaţiilor iar ulterior să depună declaraţia aferentă. Cei care nu o vor face până la 31 mai 2016, se pot trezi cu impozite foarte mari.

Cei care vor achita integral impozitele aferente acestui an până la data de 30 iunie 2016, vor beneficia de bonificaţia de 10% aprobată de Consiliul Local Făgăraş.

Etichete: , , ,

Pe aceeași temă

Lasa un comentariu