VIDEO | Brașovul, sub ape. Mai multe localități sunt inundate

Mai multe localități din județ sunt sub abe. Autoritățile au intrat în alertă încă de noaptea trecută. Codul Roșu emis de hidrologi a fost prelungit în această dimineață și rămâne în vigoare până la ora 12.

Ploile din ultimele două zile au crescut debiturile râurilor și pârâurilor, iar 60 de gospodării au fost inundate, seara trecută, în Acriș. SVSU Vama Buzăului și pompieri din cadrul ISU Brașov intervin pentru a scoate apa din subsoluri. La fața locului s-au mai deplasat primarul, viceprimarul și mai mulți cetățeni care acționează cu utilaje și cu saci cu nisip, conform purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja.

Cinci gospodării inundate și în satul Jimbor, din comuna Homorod, unde acționează 19 cadre ISU.  Și pompierii din Făgăraș și Victoria au oferit ajutor. Împreuna cu cei de la Apele Române, au supraînălțat digul cu saci umpluți cu nisip. Utilajele pentru curățarea zonei au intervenit în zorii zilei. Situația este sub control.

Patru curți sunt inundate în satul Paltinu din comuna Șinca Nouă. Apa a ajuns și pe drumul de acces către sat, potrivit ISU Brașov. Satul este izolat, iar copiii nu au putut ajunge la școală, potrivit primarului Dumitru Flucuș. La fața locului se află Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență Șinca.

Trei case și șapte curți sunt afectate în localitatea Dumbrăvița. Peste 400 de locuințe au rămas fără energie electrică, după ce un punct trafo a fost deconectat. Au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), o motopompă și un camion cu 8 cadre de la ISU Brașov.

Pensiunea Confort Morosanu

Apa a intrat și în 32 de gospodării din Crizbav, în altele 10 din Codlea și a afectat încă șapte la Stupini. În localitatea din urmă s-a intervenit cu trei motopompe și o autospecială pentru evacuarea apei.

În Bod sunt inundate 5 ha de teren viran. Traficul a fost oprit pe podul care face legătura între Crihalma și Comăna, în jurul orei 4.


Apreciază
Distribuie