VIDEO | În așteptarea unei tragedii, la Comăna

O tragedie ar putea avea loc oricând, în comuna Comăna, din cauza inconștienței locuitorilor și autorităților. Oamenii traversează încă podul care este aproape de prăbușire.

Este și cazul șoferului unui microbuz școlar al unității de învățământ din Ticușu Nou. Acesta a fost filmat în timp ce traversa spre Comăna de Jos. Nu este pentru prima dată, el își pune viața în pericol zilnic. Nu sunt transportați și copii cu autovehiculul, din fericire.

La fel procedează alte zeci de persoane, pentru că ruta alternativă este prea lungă. Oamenii sunt nevoiți să facă un ocol de zeci de kilometri.

Distrus de inundațiile din luna martie, podul urmează să fie înlocuit cu unul nou, din beton, până la sfârșitul anului viitor. Consiliul Județean Brașov a luat o hotărâre în plen de a interzice total circulația pe cel din lemn. Însă, la aproape două săptămâni de la decizie, accesul este interzis doar cu semne de circulație.

„E dată Hotărâre de Consiliu Județean, cu interdicție, Poliția de la Comăna trebuie să stea acolo să-i amendeze. Sunt semne (de circulație – n.r.) și acum urmează să aducem niște bolovani mari să punem acolo”, ne-a spus vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor.

Pensiunea Confort Morosanu

Pentru noul pod sunt așteptate fonduri de la Guvern. Construcția lui a fost estimată la 19 milioane de lei (cu TVA) și ar trebui finalizată până la finalul anului 2019.

Contractul de execuție va fi acordat fără licitație constructorului, după ce proiectul a fost catalogat ca urgență.

(Liviu Ardelean)

 


Apreciază
Distribuie